Wat te doen als de omgang niet nagekomen wordt

Parent Category: artikelen

Een omgangsregeling (bezoekregeling) kan plots niet meer nagekomen worden. De smoezen daarvoor zijn standaard. Het kind wil niet meer naar de andere ouder of het kind vind het te vermoeiend. In de praktijk is het echter meestal de verzorgende ouder die geen zin meer heeft haar kind(eren) te laten gaan. 

 

Wat moet je doen als de omgangsregeling niet wordt nagekomen?

In zo'n geval kun je maar één ding doen. Een advocaat zoeken en deze een kort geding aan laten spannen om via de rechter naleving van de omgangsregeling te eisen. De verzorgende ouder kan dan een boete of zelfs gevangenisstraf krijgen als deze het kind niet laat gaan. 

 

Niet te lang wachten

Doordat de rechter kijkt naar wat het kind gewend is is het belangrijk dat je niet lang wacht met het inschakelen van de rechter. Als je het eerst maanden op z'n beloop laat kan de rechter besluiten dat het in het belang van het kind is om de bestaande bezoekregeling aan te passen ten nadele van de ouder die slachtoffer van de situatie is.

 

Een kort geding kan binnen enkele weken worden afgehandeld. 

 

Dringende problemen

Zijn er problemen waardoor een kind volgens een ouder de andere ouder echt niet kan zien (bijvoorbeeld misbruik of mishandeling), dan kan een omgangshuis een oplossing zijn.

Kruimelpad

Friday the 3rd. Joomla Templates Free. (c) Content=King 2013
Copyright 2012

©