De ex-partner uitschrijven bij een hypotheek

Parent Category: artikelen

De oude hypotheek voortzetten na een echtscheiding

Als je je ex-partner uitkoopt bij een koophuis zal je de hypotheek na de scheiding helemaal zelf moeten opbrengen. Is er veel overwaarde, dan zal er waarschijnlijk een nieuwe, hogere, hypotheek moeten komen. De ex-partner moet dan immers betaald worden. Is er geen sprake van overwaarde dan is het echter vaak interessanter om na de echtscheiding de oude hypotheek voort te zetten. Dat bespaart je immers de notariskosten, afsluitkosten en taxatiekosten die met een nieuwe hypotheek verbonden zijn.  

 

De hypotheek op één naam zetten

De oude hypotheek moet dan wel op één naam gezet worden. De ex-partner die het huis verlaat is immers niet meer aansprakelijk voor het betalen van de hypotheek. Bij het op één naam zetten is echter een knelpunt, dat er overigens bij het afsluiten van een nieuwe hypotheek ook is, je moet de hypotheek wel alleen op kunnen brengen. 

 

Is je inkomen hoog genoeg voor de hypotheek?

Toen destijds de hypotheek afgesloten is, is deze getoetst met het inkomen van jou en je partner samen. De hypotheek verstrekker zal het inkomen van de achtergebleven persoon nu opnieuw toetsen. Is dat inkomen na de echtscheiding voldoende, dan kan de tenaamstelling van de hypotheek worden aangepast.

Ook de aan de hypotheek gekoppelde verzekering zal bij echtscheiding op één naam moeten worden gezet. De premie van deze verzekering zal worden aangepast aan de nieuwe dekking.

 

Tip: Meer informatie over koophuis en hypotheek vind je op de website Gratis Hypotheekhulp.

Kruimelpad

Tuesday the 22nd. Joomla Templates Free. (c) Content=King 2013
Copyright 2012

©