Wat kost een scheiding?

Parent Category: artikelen

200 euro per uur voor een mediator of advocaat is geen uitzondering. Omdat een scheiding niet in één middag (of twee, of drie) geregeld wordt ben je al snel duizenden euro's kwijt. Kun je het niet eens worden dan kan dat in de tienduizenden euro's lopen. En in extreme gevallen, waarbij advocaten elkaar blijven bestoken, kan het boven de ton uitkomen.

En dan zijn er nog de "kleine" kosten. Ligt er een scheidingsplan (convenant) dan moet deze naar de rechter. Dat kost je griffierecht, een kleine 200 euro. En dan is er nog de notaris.

Scheiden tegen een vaste prijs

Steeds meer advocatenkantoren die scheidingen regelen werken met een vast bedrag voor de hele scheidingsprocedure. Dat is meestal goedkoper dan een uurtarief, of je moet overal een razendsnel akkoord over bereiken.

Het voordeel van een totaaltarief is dat de advocaat/mediator er niet gebaat is de zaak te rekken. Integendeel. Dat is echter meteen ook het nadeel. De advocaat kan haast gaan maken, vooral als het voor hem een verliesgevend projectje dreigt te worden. Dan wordt er misschien meer tempo gemaakt dan voor de beide scheidende partijen verstandig is.

Gesubsieerde rechtsbijstand

Zijn de kosten voor de scheiding te hoog in verhouding tot je inkomen, dan maak je goede kans in aanmerking te komen voor gesubsidieerde rechtsbijstand. Je hoeft dan maar een gedeelte van de kosten te betalen.

Tot slot: Hier wat tips om kosten te besparen

 

Zie ook: Wat kost een advocaat?

Kruimelpad

Friday the 3rd. Joomla Templates Free. (c) Content=King 2013
Copyright 2012

©