Alle informatie over echtscheiding op één website

Kosten van een notaris bij echtscheiding

Parent Category: artikelen

Notarissen verschillen sterk in prijs. Gelukkig zijn er diverse websites waar je in één keer de notaristarieven van een groot aantal notarissen kunt opvragen. Deze websites staan elders op deze pagina vermeld.

 

Vele honderden euro's voor iedere akte

Een notaris is duur. Het uurtarief van een notaris bedraagt vele honderden euro's. Gelukkig hanteren bijna alle notarissen vaste tarieven voor activiteiten als het opstellen van een testament, het opmaken van een akte van verdeling of van een hypotheekakte. Dit maakt de kosten van de notaris in ieder geval duidelijk zodat je niet voor verassingen komt te staan. Maar vaste prijs of niet, de notaris tarieven blijven hoog. Tegen de 1000 euro voor een akte is geen uitzondering. Bij de eerdergenoemde vergelijkingssites kun je de tarieven per notaris per akte opvragen.

Bij een echtscheiding is een akte van verdeling nodig, maar vaak komen daar ook nog andere aktes bij zoals hypotheekakte (voor degene die het huis overneemt), een testament (om financiële zaken na overlijden te regelen) en bijvoorbeeld het regelen van de voogdij via de notaris.

 

In tegenstelling tot voor de kosten van een advocaat en mediator kun je voor de kosten van een notaris geen subsidie krijgen als je een laag inkomen hebt.

 

Notaristarieven vergelijken

Het gaat allemaal om hoge bedragen. Gelukkig zijn de notaristarieven allemaal openbaar en via de genoemde vergelijkingssites makkelijk te vergelijken. Het is dan een kwestie van de goedkoopste notaris kiezen, want voor het alleen maar passeren van een akte maakt het weinig uit welke notaris je kiest. Wil je ook advies van je notaris (bijvoorbeeld over een testament dat moet voorkomen dat je geld na je overlijden via e kinderen bij je ex terecht komt), dan is het natuurlijk een ander verhaal. Dan kies je je notaris op meer punten dan zijn tarieven alleen.

Kruimelpad

Friday the 19th. Joomla Templates Free. (c) Content=King 2013
Copyright 2012

©